tiistai 27. maaliskuuta 2018

Treenijuttuja - missä mennään ja mitä kohden

Heippa heei, ja pitkästä aikaa meikän treenikuulumisia :)
Alkuvuoden liikkumiset ovat olleet hieman sellaista "silloin tällöin mutta kuitenkin säännöllisesti" - tyyppistä. Salilla on tullut vähintään se kolme treeniä tehtyä viikossa, mutta aerobiset ovat jääneet hieman vähälle.. Tästä parantelua kohden!

Treeniohjelma:

Elikkä, tämä tuleva treeniohjelma, jota aloitan läpi käymään on todennäköisesti haastavin, ainakin treenimäärien/kertojen perusteella, 5-6 salitreeniä viikossa. Pääpointtina on siis lihasten kasvu sekä kiinteytyminen, mikä passaa vallan mainiosti omiin tavoitteisiin juuri tällä hetkellä.

Ohjelma on siis jaoteltu kuuteen osaan, joista kaksi on alakroppaan liittyviä ja loput yläkroppaan painottuvia. Ohjelmassa ei ole vatsalihaksille tarkoitettuja harjoitteita, mutta nyt kun on ihme tapahtunut ja minä olen innostunut tekemään niitä, niin totta kai muutamat vatsajumpat viikkoon sisällytetään :)

Aerobisista sen verran, että ohjelmassa on merkittynä vain yksi intervalliharjoite toiselle jalkapäivälle, mutta ajatuksena olisi tehdä viikossa kaksi intervallia ja vähintään yksi pidempi aerobinen harjoite ryhmäliikunnan muodossa (esim spinning tai joku muu), lenkkeillen tai kuntopyörällä itsekseen polkien.

1

Ruokavalio:

Mites sitten syömiset? Ruokailut ovat menneet aika vaihtelevasti, välillä ihan nappiin ja sen on huomannut olossa todella vahvasti, mutta välillä on päiviä jolloin ei saa syötyä kunnolla mitään, ja se kostautuu jossain vaiheessa siten, että tulee syötyä aivan totaalisen liikaa.

Pyrin kuitenkin tämän ohjelman aikana syömään tasasin väliajoin, erään entisen ruokavaliopohjan mukaan, joka on mulle ollut todella toimiva ja itse olen pitänyt siitä. Ruokavalio on myös rasvanpolttoa tukeva, joten siitä varmasti on hyötyjä tässä projektissa!

Eniten ehkä huomioitavaa on töiden aikaisessa ruokailussa, että tulee syötyä tasaisin väliajoin ja ateria on tasapainoinen. Mutta ainakin tuohon tasapainoiseen ateriaan pystyy hyvin itse vaikuttamaan valmistamalla ja preppaamalla itse annoksen valion mukaisesti, ja pitämällä töissä huolta, ettei ruokailu veny. Toki voi tulla tilanteita, että ei kerkiä syömään juuri silloin, kun itse haluaisi.

2

Tavoitteet:


Tavoitteita on hyvä olla, ja niitä kohden suunnistaa. Mulla itsellä ainakin tavoitteet ovat yksi motivaation lähde. Motivaatiopulan iskiessä, onkin hyvä painaa mieleen, tai vaikka ihan konkreettisesti lukea vihkosesta tai muusta vastaavasta ne omat tavoitteet, ja alkaa muistelemaan, että minkä takia niitä hommia oikeen tehdään!

Mun ehkäpä isoin tavoite on saada liikunnasta taas sellainen selkeä rutiini. Eli selkeät suunnittelut ja sävelet, kuinka tälläviikolla treenaillaan ja sitä myöten toteuttaa niitä. Hyvänä vinkkiviitosena on konkreettinen aikatauluttaminen. Merkkaa puhelimen kalenteriin tai vaihtoehtoisesti paperikalenteriin treenit, iske vaikka muistutus, jos se tsemppaa sua lisää. Itse harrastan tätä taktiikkaa, ja on niin paljon helpompi miettiä muita menoja, sekä suhteuttaa treenit töiden kanssa.

Tässä uudessa treeniohjelmassa on mulle muutama uusi liike, joten yhtenä hyvänä tavoitteena toimii tekniikkapuhtaus, niin vanhoissa tutuissa liikkeissä, mutta etenkin näissä uusissa. On paljon mukavempi tehdä pienemmillä painoilla säilyttäen oikea tekniikka, kuin mahtailla uusilla ennätyksillä ja samalla mielessä kirota sitä selkää, jota pakottaa niin hemmetisti, kun tekniikka "hieman" kärsi.

Kolmas tavoite mulle on se, että tästä pikkuhiljaa alkaa keho tiivistymään ja tuntumaan enemmän miellyttävältä. Tämä on ehkä enemmän sellainen pidemmän aikavälin tavoite, mutta jokainen treeni ja ateria vie kohti just tätä tavoitetta!

Neljäs, ja viimeinen, ehkä hieman itsestäänselvyydeltäkin tuntuva tavoite mulla on se hyvä ja stressitön olo. Tässä viimeaikoina on ollut ihan liikaa sellaisia huonoja fiiliksiä, paljon negatiivisia ajatuksia itsestä ja tulevasta. Mutta liikunnalla, oli se salitreeni, kevyt kävely, venyyttelytuokio tms, se olo on helpottunut, edes jotenkin.

3

Tässä teille pientä (?) infopakettia mitä mun treeneihin tässä tulevaisuudessa kuuluu!  Kiinnostaisiko teitä lukea lisää tällaisia juttuja, vai vaan sillointällöin? Mä itse ainakin tykkäsin tästä kirjoitella, tuntui tosi luontevalta ja mielenkiintoiselta :)

1 kommentti:

  1. Hei! Heitin sinulle haasteen: http://emily-now-or-never.blogspot.fi/2018/04/haaste-millainen-bloggaaja-olen.html :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, olithan asiallinen?