keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Pari sanaa kesäkunnosta ja omista tavoitteista

Aivan ensin pari alustavaa asiaa kesäkunnosta! Kesäkuu alkaa pikkuhiljaa kolkuttelemaan ovia, ja pitäisi olla siinä monista niin ihanan kamalan pelottavassa kesäkunnossa. Itsehän inhoan tuota "kesäkunto"- vertausta, sillä miksi olla vuoden kahdestatoista kuukaudesta kolme kuukautta timmissä kunnossa, ja sitten antaa taas mennä. Sitten taas tammikuun koittaessa ahdistutaan kesäkunnon havittelusta ja aletaan stressailemaan syötyjä sekä kulutettuja kaloreita ja liikuttuja tuntimääriä. Miksei tätä "kesäkuntoa" voisi ylläpitää vuoden ympäri? Ei tarvitsisi dieettailla tiukasti muutamaa kuukautta ennen kesää, vain syödä ja liikkua tasapainoisesti ympäri vuoden, silti tuloksia tehden. 

3

En ole vähään aikaan kertollut omia fiiliksiäni ja tunnelmiani liittyen omaan elämäntapamuutokseeni. Jotenkin se on ollut pienesti heitteillä sairasloman alun ja kaiken stressintasoituksen keskellä, mutta nyt täällä aletaan taas pikkuhiljaa jaksamaan enemmän, ja pääsen kiinni siihen ihanaan rytmiin ja rutiiniin, mikä ennen loppuunpalamista ja uupumusta oli. Ihanaa! Mutta on sitä tulosta, ihan näkyvääkin tullut. Mahdun pienempiin farkkuihin, vaaka näyttää -12kg pienempiä lukemia  kuin tammikuun alussa, mittanauhaa saa laittaa entistä kireämmälle vatsan ja reisien seudulta, ja mikä parasta, mä jaksan niin paljon enemmän asioita. Musta tuntuu paremmalta niin fyysisesti kuin henkisesti. 

2

Mitä nyt sitten tulevaisuudessa? Mulla on tsemppi ehkä korkeammillaan kuin koskaan, juuri näiden itse huomaamien ja myös muiden huomioimien muutosten myötä. On niin hassua, miten tuollaiset fyysiset vaikutteet ja huomioinnit vaikuttavat motivaatioon niin vahvasti. Tulevaisuudessa minulla on samoja tavoitteita kuin aiemminkin, pudottaa sitä painoa ja karistella senttejä matkan varrelle. Tavoitteenani on myös päästä takaisin "rutiineihin", eli säännöllisiin ja tasapainoisiin ruokailuihin sekä aktiiviseen liikkumiseen. Herkuttelu on pysynyt aika hyvin kuosissa, kerta viikkoon pieni määrä herkkuja on juuri sopivasti.

1

Tiedän, etten ole siinä timmissä kesäkunnossa vuonna 2017, mutta se annetaan anteeksi, koska tiedän että kunto ja erityisesti olotila mitä tässä kehitellään, on ainakin tuplasti parempi kuin se hetkellinen parin kuukauden kunto ja olotila! 

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvä ja tsemppaava postaus - jatka samaan malliin!

  http://misslittlemarie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus!

  Oon täysin samaa mieltä ton kesäkunnon "turhuuden" kanssa. En oo ikinä eläessäni ymmärtänyt, että mitä järkeä on elellä timmissä / timmimmässä kropassa vaan pari kuukautta vuodesta voiden hyvin ja sitten loppuvuoden vetää homman ihan perseelleen. Mulle tulee niin hyvä olo, kun syön herkkuja kerran viikossa ja treenaan aktiivisesti, miksen siis ylläpitäisi hyvää oloani koko vuoden ympäri?

  Tuloksien näkeminen on tosiaan ihan parasta! Se, kun saa lisätä painoja ja kun seuraavana päivänä lihakset kiljuu. Ahh, senkin takia treenaan.

  Tsemppiä tuleviin treeneihin ja hyvää alkavaa kesää! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan mahtavasta kommentista! Toi on aivan totta mitä kerrot tulosten näkemisestä, niitä tuloksiakin näkee tasaisemmin väliajoin ja todennäköisemmin intensiivisemmin pitkällä aikavälillä kuin kesäkunnon havittelulla!

   Kivaa kesää ja treenejä sinullekkin! :)

   Poista
 3. Huikee tulos Heidi! Tsemppiä elämäntapamuutokseen. Mutta muista että oot täydellinen ja kaunis vaikka mitä vaaka näyttäisi<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, olithan asiallinen?