perjantai 13. tammikuuta 2017

Kuka se Heidi ihan oikeesti on?

Tämä viikko on ollut blogin osalta todellinen tehoviikko. Ei ehkä niin teille näkyvänä, mutta minulle sitäkin enemmän. Erästä suurta yhteistyöjuttua suunniteltu sekä sovittu ja siitä teille asiaa alkaa valkenemaan tuossa tammikuun viimeisellä kokonaisella viikolla enemmän..! Huippujuttuja siis tulossa! Pienenä sisäänajona tuolle tulevalle yhteistyölle ajattelin kirjoittaa teille hieman sellaista syvällisemmän puoleista tekstiä, tai ainakin jotain erilaisempaa. 

8
1. Tää on ekoja kuvia minusta, jotka on ihan kuvaamalla kuvattu! Vuosi taitaa olla 2011. 2. Sain kuvailla itseäni ekaa kertaa järkkärillä. Siitä se sitten lähti..

Kuten ylläolevassa otsikossa kerronkin, niin pureudumme minuun hieman tarkemmin, ja teille saattaa ehkä paljastua joitain seikkoja minusta, jotka ovat ihan uusia tai sitten ihan peruskauraa. Kuvina tässä postauksessa toimivat metsästämäni kuvat minusta itsestä menneisyydessä. Hui, jotenkin oli niin outo katsoa noita kuvia, ja miettiä miten paljon ihminen voi muuttua lyhessä ajassa ulkonäöllisesti. Esimerkiksi jos verrataan lukioaikani koulukuvaa ja tätä hetkeä (välissä aikaa siis kolmisen vuotta), niin omaan silmääni muutosta kasvoissa kyllä huomaa, mutta kyllä sitä on kasvettu myös henkisesti tuosta ajasta.

7
3. Teinipeili-aikaa.. tällaisia kuvia mulla olisi vaikka kuinka! 4.  Eräänä seiskaluokan aamuna, eli vuonna 2011

Heidi, puolenvuoden päästä ei enää -teen-päätteinen, eli parikymppinen. Huimaa ajatella, että kohta olen lähempänä neljääkymmentä, kuin sitä omaa syntymää. Tähän reiluun 19 vuoteen on kyllä mahtunut vaikka ja mitä, jotain aivan huippujuttuja ja jotain sellaista, mitä ei halua kenellekkään tapahtuvan. Vaikeimpia hetkiä minulla on ollut yläasteen loppu, 8-9luokat. En halua nyt aivan tarkasti tässä alkaa avaamaan näitä tilanteita, mutta lyhyesti ja ytimekkäästi: kaikki paska iski niskaan samaan aikaan ja tämä valmiiksi mieleltään hauras tyttö ei vaan kestänyt enää ja luovutti. 

1
5. WARNING! tässä postauksessa paljon duckface-ilmeitä, tässä yksi niistä.. 6. Tää kuva on amiksen ekalta työharkalta! Menossa lasten joulujuhlan.

Mutta olen elävä esimerkki siitä, miten asioista voi selvitä. Se vie aikaa, mutta se on kuitenkin tehtävissä. Olen sen tiedostanut, että koskaan en tule olemaan yhtä eheä mitä olen joskus ennen ollut, sillä kaapeissani on minulle itselle vielä niin suuria mörköjä, joita en vain pysty unohtamaan ja jättämään taakseni. Mutta elämä helpottaa niiden pienien arkisten ilon aiheiden kautta ja erityisesti tärkeiden ihmisten kanssa. Ja eihän kukaan koskaan ole väittänytkään, että elämä olisikaan helppoa? Sehän olisi aivan kun pelaisi tietokonepelejä koodeilla.

4
7. Lisää näitä muikelosuita.. Tää on muuten kyllä ihan kivakuva. 8. Mun rippikuva! eli vuodelta 2012. Tällöin ollut niitä vaikeita aikoja, just ja just pääsin ripille päivärippikouluna sairaalassa. 

Mulla on suuri luonne, jos niin voi sanoa. Tai ainakin niitä luonteenpiirteitä on paljon. Luotettava. Empaattinen. Herkkä. Huumorintajuinen. Hymyilevä. Iloinen. Positiivinen. Mutta näiden asioiden takana on ne toisetkin piirteet. Täydellisyyttä tavoitteleva. Jotkin tilanteet liian suuresti reagoiva. Välillä liian tunteet edellä menevä. Liian pohtiva. Suojamuurin ja maskin rakentaja. Toisten asemaan liian herkästi asettuva. 

Onhan se ihan hyvä, että ihmisellä on erilaisia luonteenpiirteitä, mutta välillä kun minussa yhdistyy noita minusta parempia ja heikompia luonteenpiirteitä, niin se combo ei aina ole paras mahdollinen. Esimerkkinä tästä vaikka tuo herkkyys, empaattisuus ja toisten asemaan astuminen tilanteissa, jotka ovat minulle vaikeita ja raskaita ja ne tapahtuvat jollekkin minulle läheiselle. Tuolloin alan puolustamaan toista itkukurkussa ja pohdiskellen tunteita, jolloin usein unohdan itseni kokonaan. Tämä on vain yksi niistä monistamonista yhdistelmistä, jotka eivät minulle niitä parhaita ole. Mutta niitäkin on opittava vain sietämään. Enhän voi elää loppuelämääni välttelemällä tilanteita, jolloin luonteenpiirteeni menisivät jotenkin ristiin. 

1
9. Oh my, mä kaipaan noita punertavia hiuksia ♥ 10. Eka kuva lyhyillä hiuksilla ikinä! Tuo hiusmuutos tapahtui siis vuonna 2012.

Mitä sitten tulevaisuudessa? Tulevaisuudessa minulla on jo jotain, mitä tavoittelen ja mistä jo haaveilen. Nyt ehkä lähimpäinä suunnitelmina keväälle on pääsykokeet ammattikorkeakouluun, ja kevään/kesäkuun alussa myös valmistuminen! Myös koulupuolella puhaltaa tiukat tuulet: kehittämistyö ihan älyttömän mielenkiintoisesta aiheesta ja ihanien tyttöjen kanssa, tiukka teoriajakso hiihtoloman jälkeen ja viimeisenä mutta ei laisinkaan vähäisempänä on viimeinen työharjoittelu. 

2
11. & 12. Tässä kaksi koulukuvaa. Lukion ekalta, josta mainitsinkin tuolla alussa ja sitten kasiluokan kuva. Toi on onnistunein koulukuva minusta ikinä. Ja viimeiseksi peruskoulun kuvaksi se sitten jäikin..

Onhan mun elämä tulevaisuudessa toivottavasti muutakin kuin pelkkää opiskelua ja työtä. Oma asunto olisi ihan mukava, liikuntaintoilun ja elämäntapamuutoksen ylläpito ja en pistä pahakseni, jos joku erittäinerittäin mukava ihminen haluaisi alkaa jakamaan elämässäni muutakin, kun vain arkipäivän puheita.. 

3
13. & 14. Nämä kuvat otettu Ilonan kanssa vuosina 2014 ja 2015

Lyhyesti ja ytimekkäästi teksti tiivistettynä: Kaikilla meillä on joskus vaikeaa. Toisilla vaan paljon vaikeampaa kuin toisilla, mutta niistäkin selvitään kunhan läheltä löytyy ihania ihmisiä ja omaa tahtoa sekä tavoitteita tulevalle. Kukaan meistä ei ole ikinä valmis, toiset ovat vain hieman valmiimpia kuin toiset, ja toivon että tämän tulevan yhteistyön voimalla minusta tulee vielä himpun verran vahvempi. 

IMG_5068-horz
Nämä kuvat on nyt tämän viimeisimmän syksyn/talven aikana otetut, eli uusimmat!

You think you got the best of me
Think you had the last laugh
Bet you think that everything good is gone
Think you left me broken down
Think that I'd come running back
Baby you don't know me, cause you're dead wrong
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
Kelly Clarkson - Stronger (what doesn't kill you)

30 kommenttia:

 1. Upee postaus! Oli tosi kiva ja kiinnostava lukee susta tällanen pidempi pohdiskeluteksti, oppi ihan uusiakin juttuja susta :) Ja vanhat omakuvat on jotain ihan muistojen aatelia, kun näkee miten paljon onkaan kasvanut ja muuttunut niistä ajoista (ja yleensä se henkinen kasvu on ollut vähintään yhtä suurta) ^^ Ootan jo innolla tän kuun vikaa viikkoo et pääsen näkee mitä postailet tuohon yhteistyöhön liittyen :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda ♥ Oli ihan huippua selailla noita kuvia ja muistella noita joitakin aikoja! Ja täällä myös odotellaan tuota viikkoa ;)

   Poista
 2. Siis ihan mielettömän ihana postaus kaimaseni! <3 Tällaisia muisteloita on tosi mielenkiintoista lukea ja katsoa vanhoja kuvia, niin omia kuin toisten. Olet kyllä muuttunut ihan mielettömästi vuosien aikana, niin henkisesti kuin ihan fyysisestikin. Elämä olisi hirvittävän tylsää jos kaikki etenisi aina toivotusti ja suunnitellusti. Vastoinkäymiset kuuluvat kuvioihin, niin ikävältä kun se joskus tuntuukin, mutta mielestäni juju onkin siinä miten ne ottaa vastaan. Tosi hienoa lukea, että olet itse selvinnyt hiljalleen kaikesta ikävästä ja nyt asiat ovat enemmän kuin mallillaan :) Sulla on ihana asenne ja vaikka kuinka kliseeltä se välillä kuulostaakin, niin kyllä kaikki aina lopulta järjestyy, tavalla tai toisella, se on mun mottoni elämässä ;) Voi että, pitäisiköhän joskus itsekin toteuttaa tällainen postaus, nyt tuli kamala hinku uppoutua vanhojen kuvien äärelle :D

  Yhteistyöpostausta odotan myös minä suurella mielenkiinnolla! Tsemppiä myös pääsykokeisiin, toivottavasti tärppää :) Ihanaa viikonloppua sinulle! :)

  http://bottleoflove.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin samaa mieltä sun kanssa, kaima, tuosta että kaikki järjestyy lopulta tavalla tai toisella, vaikka se ei aina siltä tunnukkaan! Tätä postausta oli kyllä ihan kiva tehdä ja katsella noita kuvia :) Hyvää viikonloppua sinnekkin ♥

   Poista
 3. Super postaus! Näitä ehdottomasti lisää. Itselläkin tulossa kohta blogiin hiukan syvällisempää juttu omastakin elämästä. Kaikesta sitä selviää, sen olen itsekkin oppinut. Ihana ja kaunis nainen, sitä sä kyllä oot<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla sinun postauksia odotan! Kiitos ihana ♥

   Poista
 4. Ihana postaus! Tällaisia ehdottomasti lisää :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana postaus :>

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus :) Tällaisia syvällisempiä muistelupostauksia on mustakin tosi kiva lukea ja ihanan positiivinen asenne sulla vaikka onkin ollut vaikeaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisuudella pääsee pitkälle, vaikka ois tosi vaikeaa :)

   Poista
 7. Aivan huippu postaus! Tämmöset avaa niin paljon sitä millanen kirjottaja sieltä blogin takaa oikeasti löytyy :) Ja sun asenne on aivan rautaa, positiivisuudella pääsee pitkälle kuten sanoit! <3 ps. täytyykin pistää tän tyyppinen postaus omallekin toteutus listalle

  https://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jotain erilaista esittelyn kaltaista! (= ja asenne ratkaisee tässäkin!

   Poista
 8. Aivan ihana postaus tää! Tätä oli tosi kiva lukee, koska sä osaat kirjottaa jotenkin tosi kivasti. Pakko kyllä ihailla tuota sun positiivista elämänasennetta, mikä sun blogin kautta välittyy! :)

  Written by Neea

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis postaus! <3 Komppaan Millaa, bloggaajaan tutustuminen on helpompaa ja mielenkiintosempaa just tällasten postauksien kautta! Huippukiva kuulla, että oot selvinnyt ikävistä asioista ja jatkat nyt positiivisemmalla mielellä. :-) Positiivisuus auttaa niin valtavasti! Ja kuten Heidi tuolla sanoikin, asioilla on tapana järjestyä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään enemmän tällä tavalla muihin (bloggaajiin) tutustua, saa jotenkin parempaa kuvaa ja käsitystä ihmisestä. Kyllä ne asiat siitä lutviutuu (=

   Poista
 10. Todella upea postaus, herätti ajatuksia myös omasta itsestä. Ja se on kyllä totta, että oikeiden ihmisten kanssa kaikesta selviää! ♥

  http://bonheurrrrr.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että ajatuksia heräsi! Ja nämä ihmiset jotka mua on tässä auttaneet, joten kiitos heille ♥

   Poista
 11. Kiva postaus! Oon miettiny kans et voisin tehdä jonkun postauksen missä olis oikeesti vanhoja kuvia! :-) ihanan positiivinen asenne sulla!

  VastaaPoista
 12. Olipa kiva postaus! Oot myös nätti. :)

  VastaaPoista
 13. Tätä oli kyllä niiin ilo lukea, huippua, että oot uskaltautunut jakamaan itsestäsi juttuja, joita on ehkä vaikea muistella! Olen tän sulle Snäpissä ja täälläkin vissiin jo sanonut, mutta sä olet kyllä huippunainen! <3

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ada, sun kommentit saa aina niin hyvälle tuulelle! (: ♥

   Poista
 14. Vanhoja kuvia on aina kiva katella muista ja lukea kaikista muutoksista :) Kuten muutkin on sanonu niin näistä oppii ihan eri tavalla tuntemaan bloggaajaa!

  VastaaPoista
 15. Tää oli mielenkiintonen postaus! Helposti sitä jotenki unohtaa, et jokasen blogin takana on aina ihan oikee, tavallinen, hengittävä ja kävelevä ihminen, jolla on kaikki samat elämänvaiheet lapsuudenmuistoineen ja sukulaisten kahvikekkereineen kuin itselläkin. Blogissa kun näkee lopulta vaan niin pintaraapaisun kaikkien elämästä, et välillä jotenkin kummallisesti unohtaa ajatella, että sen bloggaajan elämään kuuluu niin paljon kaikkea muutakin. Siks tällaset postaukset on jotenki tosi kivoja!

  https://laura-linnea.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentista! ♥

   Poista

Kiitos kommentista, olithan asiallinen?